Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravda za Pavla

Andrija Jarak iz Beograda: U tijeku je prosvjed učenika pred policijskom stanicom, traže da puste njihove kolege

Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV)
Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Vijesti Nove TV
Aktualno Galerija Prosvjedi u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjedi u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV +0 Andrija Jarak javlja kakvo je stanje na prosvjedu u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U Beogradu i danas prosvjed. Stotinjak učenika, roditelja i profesora Filološke gimnazije prosvjedovalo je zbog njihovih prijatelja, kolega i učenika koji su uhićeni ili kažnjeni tijekom prosvjeda za vikend.

"Jedan od njih uhićen je i osuđen na 30 dana zatvora. Prosvjednici su se okupili ispred policijske postaje gdje su privedeni njihovi kolege. Sjede na podu ispred policijske postaje i izvikuju njegovo ime.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Prosvjednici ispred N1 Beograd Tko im je vođa? Upali u dvorište televizije N1 Beograd, satima držali govore i ometali rad novinara: Otkriveno tko im je vođa

Prosvjed protječe mirno, a učenici kažu da će biti tamo dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Na mjestu gdje sjede učenici nalazi se jak policijski kordon. Jak je policijski kordon oko te policijke postaje gdje sjede učenici", javlja reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji u Beogradu prati prosvjede.

Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV

Učenica iz Beograda poručuje: "Ovdje smo kako bismo branili našeg prijatelja koji je bespravno optužen, koji je bespravno zatvoren. Za manje od 30 minuta su ga osudili na mjesec dana zatvora iako ima 18 godina i nije završio ni srednju školu.

Oduzeto mu je pravo na obrazovanje, na srednju školu, na fakultet, na budućnost. Mi smo ovdje kako bi se borili protiv toga, nismo ovdje ni zbog kakve politike, ni za vlast, ni za opoziciju, nego samo za našeg prijatelja i vršnjaka. Za Pavla", ističe.

Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV

Učenik iz Beograda kaže da je upravo ovo primjer zašto mladi odlaze iz Srbije.

"Ovo smatramo nepravdom koja je počinjena protiv Pavla i protiv mladih koji se bave bilo čime u ovoj državi. Mnogi nam predbacuju, nama kao mladima, zašto odlazimo odavde. Evo jedan odgovor koji najbolje to ilustrira", poručuje.

Prosvjed u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Prosvjedi u Beogradu (Foto: Vijesti Nove TV) Foto: Vijesti Nove TV

"Oporba je danas ipak odustala od svojih prosvjeda. Ne želi reći koji su im daljnji koraci. Do sada su prosvjedovali subotom, no nije isključeno da će od sada prosvjedovati i tijekom tjedna.

Srbijanski mediji prenose kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od nadležnih institucija da se usvoje žalbe svih uhićenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS-a i tijekom prosvjeda ispred Predsjedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža kaznena djela.

Službene potvrde ove informacije za sada nema. Ovdje je sada najveće pitanje koliko su ovi prosvjedi naštetili Aleksandru Vučiću. On kaže da neće dopustiti da ljudi s motornim pilama dolaze na vlast, već da za to postoje izbori", izvještava Jarak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene