Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalni postolari

Benedikta XVI. čeka iznenađenje iz Meksika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreator i proizvođač cipela u središtu Meksika Armando Martin još ne može doći k sebi nakon vijesti da će Joseph Ratzinger od svoje nekadašnje papinske odore zadržati samo par cipela koje je on izradio prošle godine, te je najavio da će umirovljenom Papi darovati još dva para cipela.

'Bili smo tako ganuti viješću da će Papa i dalje nositi cipele koje smo s puno ljubavi napravili za njega da smo mu odlučili darovati još dva para', rekao je Martin koji je svoj pogon u gradu Leonu otvorio prije dvanaest godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija kao u bajci Traži se Pepeljuga! Postolar ispred radionice našao cipele, popravio ih i objavio na Facebooku, a onda je krenula lavina Slika nije dostupna Jedno od posljednji obraćanja Papa dao naslutiti da se u potpunosti povlači iz javnosti

Priznaje da bi Ratzingerova odluka od prije nekoliko dana mogla pridonijeti porastu prodaje i izvozu u Europu i Sjedinjene Države, ali ističe da mu je još važnije što taj čin znači 'javno priznanje da su Meksikanci i Latinoamerikanci kadri načiniti proizvode vrhunske kvalitete'.

Cipele od teleće kože, jedinstven model koji je Papa u miru odlučio zadržati, rezultat su više skica i glasovanja među radnicima tvrtke Ackerman u vlasništvu Armanda Martina, četrdesetšestogodišnjaka koji je rođen u obitelji proizvođača cipela.

>> Prigrlio tehnologiju, ispričao se zbog zlostavljanja, razgovarao s astronautima...

Martin je Ratzingeru osobno predao cipele uoči početka svečane mise koju je Benedikt XVI. slavio u prigodi svog pohoda Meksiku o ožujku 2012.

Tvrdi da se model Benedikt 'neće komercijalizirati. Postoje samo dva para takvih cipela, jedan kod umirovljenog Pape i replika', rekao je pokazujući potonje koje dodiruje samo s gumenim rukavicama.

'Osim toga, takve bi cipele bile skupe. Razmišljali smo da bismo slične mogli darovati biskupima koji to žele'.

U vezi s darom koji je namijenio Ratzingeru, meksički proizvođač cipela dodaje: 'Upravo radimo s puno ljubavi na izradi druga dva para, crne i plave boje, ali ne želimo otkriti sve pojedinosti. Bit će to veliko iznenađenje za njega i to je sve'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene