Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benazir Bhutto u kućnom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša pakistanska premijerka i oporbena čelnica Benazir Bhutto pokušala je izaći iz svoje kuće, koju je rano ujutro opkolila policija, ali je policija spriječila izlazak njezinog automobila, službeno potvrdivši kako je ona u kućnom pritvoru zbog straha za njezinu sigurnost.

Bhutto je pokušala krenuti na skup svoje stranke koji je zabranjen zbog izvanrednog stanja, kada ju je na izlazu spriječila policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak ostaje zatvorena Mianmar ukinuo kućni pritvor Suu Kyi Slika nije dostupna Stranka Benazir Bhutto na čelo parlamenta nominirala ženu

'Pustite me da prođem. Mi smo vaše sestre. Moj otac je položio život za vas i ovaj narod', poručila je Bhutto policiji preko megafona iz svojeg blindiranog automobila, nastojeći izaći iz dvorišta.

'Pokušala je izaći iz kuće, ali ju je policija prisilila da se vrati.
Pokušat ćemo naći drugi način da izađe', rekao je njezin
glasnogovornik Naheed Khan.

Fehmida Mirza, jedna od bliskih suradnica Bhutto, rekla je da je automobil s oporbenom čelnicom, okružen njezinim pristalicama, uspio proći jednu prepreku, ali mu je prolaz potom zapriječio policijski autobus.

Policija je odmah nakon okruživanja kuće ustvrdila da je to učinjeno samo zbog zaštite Benazir Bhutto. 

>> Pakistan: Policija opkolila kuću Benazir Bhutto

'To je učinjeno samo iz sigurnosnih razloga. Nema ograničenja njezinom kretanju', izjavio je tad policijski dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

No zapovjednik policije u Islamabadu Shaheed Nadeem Baluch nakon pokušaja izlaska Bhutto potvrdio je da je ona zapravo u kućnom pritvoru.

'Zbog ozbiljnih prijetnji (napada na nju), vlada je izdala naredbu koja joj ograničava kretanje' na prostor kuće, rekao je Baluch.

Istodobno sa stavljanjem Bhutto u kućni pritvor, u Pakistanu je ponovno ukinut signal za prijem TV postaja BBC-a i CNN-a.

Pakistanske vlasti onemogućile su emitiranje međunarodnih i privatnih pakistanskih informativnih programa i prošli vikend, nakon što je predsjednik Pervez Musharraf proglasio izvanredno stanje u zemlji.

Budući da je u najmanje dva grada izdana i zabrana prodaje satelitske opreme, jedini program koji većina Pakistanaca otad može gledati je državna televizija, dok tisak izlazi redovno.
BBC i CNN ponovno su se pojavili u četvrtak poslije podne, kad su izvještavali o Musharrafovom obećanju o održavanju izbora do sredine veljače, ali su ukinuti nakon izvještavanja o određivanju kućnog pritvora Benazir Bhutto i policijskom opkoljavanju parka u obližnjem gradu Rawalpiniju  kojem je Bhutto trebala organizirati prosvjedni skup, unatoč zabrani okupljanja dok traje izvanredno stanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene