Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drastične mjere štednje

Barroso ove jeseni očekuje preokret u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jose Manuel Barroso izrazio je uvjerenost da će Grčka ove jeseni imati prigodu za preokret ako bude odlučno provodila reforme i ako otkloni svaku sumnju u pogledu spremnosti za reforme.

'Istinski vjerujem da ćemo ove jeseni imati prigodu doći do prekretnice, ako Grčka otkloni sve sumnje o privrženosti reformama i ako ostale zemlje otklone sve sumnje oko odlučnosti da zadrže Grčku u eurozoni', rekao je Barroso u govoru o stanju Unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

'Vjerujem da Grčka treba ostati u eurozoni, kao član europske obitelji ako ostane privržena svojim obvezama', dodao je Barroso.

On je rekao da je Komisija svjesna poteškoća koje sa sobom nose reforme, ali da je to jedini put ako se želi osigurati bolja budućnost.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Slika nije dostupna Iz Italije i Grčke EUROPSKA KOMISIJA ODREDILA KVOTE Hrvatska će u 2 godine primiti 1062 imigranta

>> Barroso: EU treba postati federacija nacionalnih država

Već dulje vrijeme se neformalno govori o mogućnosti izlaska Grčke iz eurozone jer ni nakon dvogodišnjih drastičnih mjera štednje, koji su joj nametnuti u zamjenu za financijsku pomoć, još nema naznaka oporavka.

U sljedeće dvije godine Grčka treba srezati troškove za dodatnih 11,5 milijardi, a zauzvrat bi trebala dobiti 31 milijardu eura kredita.

Izvješće trojke - Europske komisije, Europske središnje banke i MMF-a - o ispunjavanju grčkih obveza od čega ovisi isplata sljedeće tranše pomoći očekuje se u listopadu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene