Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barack Obama doputovao u iznenadni posjet Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski kandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima Barack Obama doputovao je danas u iznenadni posjet Afganistanu, što je prva faza njegove međunarodne turneje koja će uključiti i Irak, Bliski istok i Europu, izvijestili su članovi ekipe koja sudjeluje u njegovoj predizbornoj kampanji.

Obamin savjetnik, Robert Gibbs je, u priopćenju objavljenom u Washingtonu, izvijestio kako je njegov šef doputovao u zračnu luku u Kabulu gdje će posjetiti američke vojnike stacionirane u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

U Kabulu, afganistanska vlada i američke vlasti nisu potvrdile Obaminu prisutnost u zemlji, s obzirom da se posjeti najviših stranih političkih dužnosnika obično organiziraju u tajnosti iz sigurnosnih razloga.

Obama je jedan od članova izaslanstva američkih predstavnika koji bi se u Afganistanu trebao sastati s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem, izvijestio je BBC, ne objavivši izvor informacije.

Aktualni senator države Illinois će se, kako je sam kazao, ako ga američki narod izabere za predsjednika, više angažirati na pomoći Afganistanu, najprije u borbi protiv talibanskih napada, koji su u zadnjih nekoliko tjedana sve češći i imaju sve više žrtava.

Obama se već ranije založio za slanje dodatnih oko 7.000 vojnika u Afganistan te isto tako za promjenu, po njegovu mišljenju, jednostranog pristupa Bushove administracije problemu Iraka, kao i za povlačenje američkih borbenih snaga iz Iraka u roku od 16 mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene