Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Banja Luka: Prosvjed protiv neovisnosti Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća ljudi okupilo se tijekom dana u središtu Banje Luke, gdje je u 12 sati počeo prosvjedni skup protiv neovisnosti Kosova, ali i za osamostaljenje Republike Srpske.

Skup je organizirala nacionalistička nevladina udruga Srpski pokret nevladinih asocijacija (SPONA), no kao govornici su najavljeni najviši entitetski dužnosnici predvođeni predsjednikom vlade Miloradom Dodikom.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši"

Na tribini postavljenoj na središnjem gradskom trgu istaknut je veliki natpis "Kosovo je Srbija" a predsjednik SPONA-e Branislav Dukić, uoči početka prosvjednog okupljanja, izjavio je kako je cilj da se iz RS pošalje poruka kako taj entitet mora imati ista prava kao što ih je dobilo Kosovo.

"Ako su oni koji nisu konstitutivan narod u Srbiji dobili ono što su im Europa i SAD dali, mislimo da i RS ima isto pravo", kazao je Dukić.

Ministarstvo prosvjete RS odredilo je utorak kao neradni dan za sve osnovne i srednje škole u Banjoj Luci s obrazloženjem kako je to u cilju sigurnosti učenika.

Ministar Anton Kasipović izjavio je, međutim, kako učenici koji to žele mogu iskoristiti priliku i doći na prosvjede u pratnji roditelja.

Skup osigurava veliki broj policajaca, a posebne mjere poduzete su kako bi se spriječio prilaz konzularnim predstavništvima zapadnih država u Banjoj Luci, koja su bila metom napada huligana tijekom prosvjeda protiv kosovske neovisnosti, organiziranima prošlog tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene