Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala prodaja

'Banane mesožderke' podigle paniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo ružna i krajnje neutemeljena glasina o tome da južnoafričke banane u sebi imaju smrtonosnu bakteriju srušila je prodaju tog vrlo popularnog voća.

Glasina je prouzročila pad prodaje banana u Mozambiku te izazvala paniku među potrošačima, prenosi allafrica.com. Sve je počelo kruženjem email poruka u kojima je napisano da južnoafričke banane prenose 'bolest koja proždire meso', odnosno bakteriju koja uzrokuje nekrotični facitis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmjeri štete nisu poznati Gori zgrada parlamenta Južnoafričke Republike: Policija uhitila muškarca zbog sumnje da je podmetnuo požar Slika nije dostupna NOBELOVAC I VETERAN MIRA Umro je Desmond Tutu: Moralni div zaraznog osmijeha, junak borbe protiv apartheida i neumorni borac za "duginu naciju"

Navedena bolest predstavlja vrlo rijetku infekciju dubokih slojeva kože i potkožnog tkiva. Južnoafričke vlasti iz pokrajine Kwazulu-Natal istaknule su kako je riječ o prijevari te da nema razloga za paniku oko njihovih banana, na koje su se odnosile maliciozne email poruke.

Ministarstvo zdravstva Mozambika izvijestilo je lokalne medije kako nije zabilježen niti jedan slučaj uvoza zaraženih banana u zemlju, no prodaja tog voća u gradu Maputou gotovo je pala na nulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene