Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oj rakijo!

U Srbiji peku rakiju od banana zvanu Majmunovača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji koja je poznata po rakijama koje peku od najrazličitijeg voća, jedan mještanin Buđanovaca napravio je rakiju od banana, koju su mještani prozvali 'Majmunovača'.

Svojim 'izumom' poljoprivrednik Zlatko Sremčević već je postao poznat u Srbiji, a na ovu ideju došao je sasvim slučajno. Naime, na tržnici je kupio jeftine prezrele banane i sjetio se da je nekada davno čuo za ovu vrstu rakije. Inače, svake godine peče rakiju od krušaka i šljiva pa je sada odlučio isprobati i rakiju od banana.

Pročitajte i ovo Kokain isporučen supermarketima - 1 U KUTIJAMA S BANANAMA FOTO/VIDEO Ovo se zove kardinalna greška: Dileri 83 milijuna dolara vrijedan kokain isporučili - supermarketima Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

'Dobra je. Svi ljudi koji su je pili kažu da je odlična. Ima egzotičan ukus i miris, koji je nama do sada bio nepoznat. Nije kao kruška, ali je ukusna, drugačija rakija', rekao je Sremčević za Dnevni avaz.

>>Za dug život zaslužna je rakija, kaže najstarija žena na svijetu

Iako je ispekao oko 300 litara 'majmunovače', za sada nije na prodaju. Njen idejni tvorac kaže da ima dovoljno za prijatelje i sve mještane koji ju žele probati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene