Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ban Ki-moon pozvao na 24-satno svjetsko primirje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Međunarodnog dana mira glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na 24-satno primirje u svim sukobima diljem svijeta, te na minutu šutnju u cijelom svijetu.

'Pozivam, danas u podne (po istočnoameričkom vremenu) na minutu šutnje u ime mira i na 24-satni prekid borbi u svim sukobima diljem svijeta', kazao je Ban Ki-moon prilikom svečanosti u dvorištu zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žene u ratu Vijeće sigurnost poziva na veću ulogu žena u mirovnim procesima Slika nije dostupna Pohvala Ban Ki-moona 'Doprinos Hrvatske UN-u nadmašio je njezinu veličinu'

'Pozivam sve zemlje i sve borce da poštuju prekid neprijateljstava, i pozivam ih da razmisle o cijeni koju svi plaćamo zbog ratova i sukoba', dodao je.

Ban Ki-moon je na svečanosti također imenovao četvero Glasnika mira Ujedinjenih naroda: jordansku princezu Hayu, brazilskog pisca Paula Coelhoa, američko-japanskog violinistu Midorija Gotoa i argentinskog dirigenta i pijanistu židovskog podrijetla Daniela Barenboima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene