Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrovani hranom?

Deseci sa simptomima: 500 putnika u avionu Emiratesa bilo zarobljeno na aerodromu u New Yorku

Avion Emiratesa, ilustracija (Foto: AFP)
Avion Emiratesa, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Avion Emirates Airlinea bio je u karanteni u zračnoj luci John F. Kennedy u New Yorku u SAD-u zbog velikog broja oboljelih putnika.

Prema posljednjim podacima, 432 putnika su puštena iz aviona, sedam je hospitalizirano, no za sada još uvijek nema službenog broja onih koji su oboljeli. Ukupan broj putnika i osoblja na avionu je 520. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je priopćio da je oboljelih stotinjak, piše na Twitteru CBS New York.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na letu bilo 250 putnika Istražitelji na aerodromu JFK u New Yorku pretražili zrakoplov iz Moskve: "Hitne službe napustile su zračnu luku" Slika nije dostupna Mislili da su čuli hice New York: Panika na aerodromu JFK zbog lažne dojave o pucnjavi

Emirates je na svojem Twitteru objavio kako su svi putnici iskrcani iz aviona, hospitalizirano je 10 osoba, od čega su tri putnika, a sedam je članova posade. 

"Svi ostali putnici dobili su dozvolu za prolazak carine. Posada i osoblje aviona su nakon obavljenog pregleda vraćeni u Emirate. Zbog kašnjenja u iskrcaju leta EK203, povratak iz New Yorka u Dubai kasnit će tri sata", priopćeno je iz Emiratesa.

Trenutno se ne sumnja u terorizam. Pretpostavlja se da se radi o trovanju hranom ili virusnoj zarazi. "Čak i prije leta, dok smo bili na ukrcavanju, bilo je putnika na kojima se vidjelo da su bolesni i kojima nije trebalo dozvoliti ukrcaj na avion", kazala je jedna od putnica, Erin Sykes. Dodaje kako je vidjela brojne putnike da su povraćali tijekom leta.

"Putnici koji nisu bolesni mogu nastaviti putovanje. Bude li potrebno, osigurat će im se pratnja zdravstvenih djelatnika", priopćeno je iz Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti.

Putnici u avionu zatvoreni u karantenu

Podsjetimo, nakon što se čak stotinjak putnika javilo da se osjeća loše, avion Emirates Airlinesa Airbus A380 zatvoren je u karantenu u srijedu ujutro, nakon 14-satnog leta iz Dubaija. Sumnja se da su otrovani hranom, piše BBC.

Iako su prvi podaci objavljeni u medijima bili da je u pitanju stotinjak bolesnih putnika, Emirates je za Business Insider potvrdio kako se radi o desetak putnika te da su prevezeni u bolnicu.

"Emirati mogu potvrditi kako se na letu EK203 iz Dubaija u New York razbolilo desetak putnika. Po slijetanju u međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku, kao mjera opreza, bolesne su provjerili lokalni medicinski timovi, a nekolicini je pružena liječnička pomoć", priopćeno je iz Emiratesa.

"Svi ostali putnici će se iskrcati. Sigurnost i briga za naše klijente je uvijek naš prioritet i to nije bilo ugroženo", dodaje se u priopćenju. Još uvijek je nejasno od čega su oboljeli putnici. 

Airbus A380 sletio je u 9:18 ujutro po lokalnom vremenu u New York nakon 14-satnog leta iz Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prema podacima Reutersa, u putničkom avionu se nalazi petstotinjak putnika. Na mjestu događaja su brojni timovi hitne medicinske pomoći, dužnosnici zračke luke i predstavnici Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, javljaju mediji. Od putnika u avionu je zatraženo ispunjavanje obrasca o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenom stanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene