Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put pod noge

FOTO Bizarno uhićenje čovjeka-hrčka: Avanturist htio prijeći ocean u suludom plovilu, a onda je nastao potpuni kaos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na američkoj obali vlasti su presrele serijskog avanturista tijekom njegovoga četvrtog pokušaja da prijeđe Atlantik u improviziranom plovilu nalik kotaču za hrčke nakon što je posadi prijetio nožem i bombom.

Američka obalna straža presrela je serijskog avanturista Rezu Baluchija nakon što im je prijetio da će ih napasti nožem i imrpoviziranom bombom.

Baluchi je stanovnik Floride rođen u Iranu, a zaustavljen je nekih 115 kilometara od Georgetowna u plovilu koje podsjeća na kotač golemoga hrčka. Policajcima je rekao da pokušava doći do Londona.

Pročitajte i ovo Antwerpen - 1 Infiltracija narkobandi Europa ima ogroman problem: Grad dijamanata postao je kokainska prijestolnica - ''U jednom trenutku bit će nevinih žrtava''

Riječ je o njegovom četvrtom pokušaja prelaska Atlantika u improviziranom hidropodu kako ga sam naziva na svojoj web stranici. Ondje također piše kako je ljubitelj prirode i mira. Međutim, njegovo ponašanje teško se uklapa u takav opis.

Optužni dokumenti podneseni saveznom sudu u Miamiju u koje je Guardian imao uvid navode da je 44-godišnjak pokušavao krenuti na evidentno nesigurno putovanje.

Pročitajte i ovo Venecija Upravljanje destinacijom Turisti ih guše, uskoro počinje naplata ulaza u grad: Primjer Kraljice Jadrana mogli bi uskoro slijediti i drugi

Policajci su primijetili da je naprava pričvršćena žicom i plutačama, ali njihovi pokušaji da se popnu na nju su propali kada je Baluchi zaprijetio da je naoružan nožem i da će pokušati počiniti samoubojstvo ako ga pokušaju ukloniti iz njegovoga plovila. 

Prijetio im je i da će se raznijeti bombom, međutim kasnije je priznao da je bila riječ o prijevari.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene