Automobil je bio prešaran porukama u kojima se prozivaju "ubojice djece i staraca".


Automobil kojim je upravljao zasad nepoznati vozač zabio se jutros u ogradu zgrade u Berlinu u kojoj je ured njemačke kancelarke Angele Merkel.

Vezani članci Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska Testiranje na koronavirus, ilustracija Nacionalni stožer objavio: Uvedena nova pravila na granici za one koji dolaze pomoći Banovini

Na automobilu su se isticale poruke „prokletim ubojicama djece i staraca", kao i ona protiv globalizacije.

 

Policija u Berlinu ne polazi od toga da incident ima ekstremističku pozadinu, a mediji javljaju da se isti automobil već jednom, 2014., zaletio u ogradu kancelarskog ureda.

"Mi trenutno ne polazimo od toga da ovaj čin ima ekstremističku pozadinu", priopćila je berlinska policija.

Prema istim informacijama vozač automobila, koji se u srijedu ujutro zaletio u ogradu kancelarskog ureda, priveden je.

Svjedoci govore da je za upravljačem sjedio "muškarac srednjih godina" koji je s lica mjesta odvezen u invalidskim kolicima.
Glasnogovornik vlade Steffen Seibert je objasnio kako "niti u jednom trenutku" nije postojala opasnost po kancelarku Angelu Merkel ili nekog člana vlade.

Srijedom prijepodne se u zgradi kancelarskog ureda redovito održavaju sjednice vlade, a danas bi tijekom dana kancelarka Merkel trebala putem videoveze razgovarati s premijerima saveznih pokrajina o novim mjerama protiv pandemije koronavirusa.
Glasnogovornik vlade je također priopćio da je na ogradi kancelarskog ureda pričinjena "manja šteta".

Prema pisanju njemačkih medija isti automobil se već jednom, 2014.. zaletio u ogradu kancelarskog ureda. Tada su poruke na automobilu glasile: "Dosta s promjenom klime koja ubija ljude" i "Nicole, volim te". Tada 48-godišnji vozač automobila je ispitan u policiji, ali je uskoro pušten.