Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od danas na snazi

Vozači, oprez! Austrija uvela drastične kazne, možete ostati bez 5000 eura, ali i bez automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrija od danas, 1. rujna, uvodi drastične kazne za vozače koji prebrzo voze.

Austrija od 1. rujna drastično povećava kazne za prebrzu vožnju. Mogu iznositi i do 5000 eura. No ne samo da se očekuju znatno više novčanie kazne, već i u slučaju ekstremnih kršenja ograničenja brzine - vozilo može biti zaplijenjeno.

Vozači automobila koji voze 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati će platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura. Za vožnju preko 40 km/h od dozvoljene brzine u naseljenom području, te preko 50 km/h izvan naseljenog područja), povećane su sa 150 na 300 eura, a najviša kazna u ovoj prekršajnoj kategoriji povećana je s 2180 na 5000 eura, prenosi ADAC.

Ako je njemački prijestupnik uhvaćen u Austriji, trebao bi odmah platiti kaznu. Također, planirana mjera oduzimanja vozačke dozvole utječe u Austriji za njemačke vozače, a u slučaju ponavljanja prekršaja, ostaje se tri mjeseca bez vozačke dozvole.

Osim toga, Austrija uvodi kazneno djelo "ilegalnih utrka". Svatko tko sudjeluje u njima može očekivati oduzimanje vozačke dozvole na najmanje šest mjeseci. Nakon toga slijede prometne psihološke provjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIZARNO! Policajci kod Ivanića zaustavili dva autobusa: Zbog mnogobrojnih prekršaja vlasnik i vozači zaradili kaznu od 171.000 kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo niže prekršaje Što sve nije skrivio? Uhvaćen 19-godišnjak s poduljim popisom prometnih prekršaja, prijeti mu paprena kazna

Za najteže prekršaje, ako ste se vozili 80 ili 90 km/h brže od propisanog ograničenja, dobit će se zabrana upravljanja motornim vozilom na najmanje šest mjeseci.

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene