Brzinomjer, ilustracija
Brzinomjer, ilustracija Foto: Getty Images

Austrija od danas, 1. rujna, uvodi drastične kazne za vozače koji prebrzo voze.


Austrija od 1. rujna drastično povećava kazne za prebrzu vožnju. Mogu iznositi i do 5000 eura. No ne samo da se očekuju znatno više novčanie kazne, već i u slučaju ekstremnih kršenja ograničenja brzine - vozilo može biti zaplijenjeno.

Vozači automobila koji voze 30 i više km/h brže nego je dozvoljeno morati će platiti umjesto dosadašnjih 70 eura kaznu od 150 eura. Za vožnju preko 40 km/h od dozvoljene brzine u naseljenom području, te preko 50 km/h izvan naseljenog područja), povećane su sa 150 na 300 eura, a najviša kazna u ovoj prekršajnoj kategoriji povećana je s 2180 na 5000 eura, prenosi ADAC.

Ako je njemački prijestupnik uhvaćen u Austriji, trebao bi odmah platiti kaznu. Također, planirana mjera oduzimanja vozačke dozvole utječe u Austriji za njemačke vozače, a u slučaju ponavljanja prekršaja, ostaje se tri mjeseca bez vozačke dozvole.

Osim toga, Austrija uvodi kazneno djelo "ilegalnih utrka". Svatko tko sudjeluje u njima može očekivati oduzimanje vozačke dozvole na najmanje šest mjeseci. Nakon toga slijede prometne psihološke provjere.

Autobusi Policajci kod Ivanića zaustavili dva autobusa: Zbog mnogobrojnih prekršaja vlasnik i vozači zaradili kaznu od 171.000 kuna

Policija, ilustracija Što sve nije skrivio? Uhvaćen 19-godišnjak s poduljim popisom prometnih prekršaja, prijeti mu paprena kazna

Za najteže prekršaje, ako ste se vozili 80 ili 90 km/h brže od propisanog ograničenja, dobit će se zabrana upravljanja motornim vozilom na najmanje šest mjeseci.

 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju