Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili ga

Petodnevna drama u Alpama: Kratki signal spasio je planinara iz rupe duboke 30 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet dana nakon što je u austrijskim Alpama upao u pukotinu duboku 30 metara spašen je planinar.

Spasioci su bili suočeni s teškim uvjetima na planini Dachstein u Gornjoj Austriji u operaciji izvlačenja 45-godišnjeg Nijemca s visine od oko 2000 metara.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem"

U pothvat se otputio u subotu i kako se do ponedjeljka nije javio, njegov je otac alarmirao policiju. Njegovo vozilo austrijska je policija otkrila u blizini jezera ispod Dachsteina i potom je započela potraga za nestalim planinarom.

U srijedu je stradali planinar uspio uhvatiti signal mobitelom i nazvati dežurnu službu, no tada se poziv prekinuo. Uz pomoć tekstualnih poruka uspjeli su uspostaviti komunikaciju i pronaći planinara.

"Bez toga ga ne bismo uspjeli pronaći", kazali su u gorskoj službi spašavanja.

Unatoč mraku i prijetećoj lavini krenula je potraga i tri sata kasnije pronađen je s iščašenjem ramena i prijelomom stopala. Tjelesna temperatura tad mu je već bila pala na 34 stupnja Celzijevih. Sada je u bolnici u stabilnom stanju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene