Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dabarski kukovi

HGSS na Velebitu sinoć spašavao penjače koji su teško stradali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Dabarskim kukovima na srednjem Velebitu dvoje penjača iz planinarske škole zagrebačkog Planinarskog društva "Željezničar" teško su stradali, ali im je, zahvaljujući akciji Hrvatske gorske službe spašavanja, brzo pružena pomoć.

U akciji spašavanja dvoje penjača na Dabarskim kukovima  je sudjelovalo 12 spasilaca, a njihov voditelj, Mario Šaban, rekao je Hini da je akcija bila zahtjevna. Naime, na grupu penjača pala je odlomljena stijena i pogodila dvoje koji su ostali ozlijeđeni na teško pristupačnoj stijeni.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

"Poziv u pomoć primili smo u 17 sati, a u 18,10 žena je već bila u kolima hitne pomoći, a sat kasnije i muškarac. Oboje su teško ozlijeđeni, ali se nadamo brzom oporavku. Mogu reći da su naši spašavatelji vrlo uspješno i brzo odradili tešku akciju stijenskog spašavanja", rekao je Šaban.

Ozlijeđeni su zaprimljeni u Općoj bolnici Gospić gdje su ostali na liječenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene