George Pell (Foto: AFP)
George Pell (Foto: AFP) Foto: Afp

Australski kardinal George Pell, koji u zatvoru očekuje visinu kazne za pet slučajeva seksualnog zlostavljanja djece, sada je opet optužen i na Vrhovnom sudu Viktorije za još jedan takav navodni slučaj.


Građanska tužba prijavljena je u srijedu protiv Pella, savezne države Viktorije, udruge Sestara Nazareta te udruge za djecu i obitelj Ballarat, objavio je Vrhovni sud u četvrtak.

Vezani članci George Pell (Foto: AFP) Vatikan o kardinalu pedofilu: "Uvijek je tvrdio da je nevin i ima pravo na još jednu žalbu" Kardinal George Pell (Foto: AFP) Treći čovjek Vatikana osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka

Tužitelj ne može biti imenovan zbog zakonskih razloga i sud tužbu nije javno objavio.

Pellova glasnogovornica napominje da Pell nema komentara.

U ranijim medijskim napisima objavljeno je da je tužbu podnio muškarac koji je trebao svjedočiti u drugom slučaju dječjeg zlostavljanja protiv Pella, a koji je odbačen kada je tužitelj povukao optužbe prošlog mjeseca.

Novine Age pišu kako je muškarac tražio odštetu za psihološku štetu, gubitak plaće i zdravstvenih troškova kao rezultat navodnog zlostavljanja u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Bio je štićenik države u domu za dječake Sv. Josip u Ballaratu u vrijeme navodnog incidenta. Dom je tada vodio ženski katolički red, Sestre Nazareta.

Njegov odvjetnik nije se javljao na Reutersove telefonske pozive ni elektroničku poštu.

Pell je najviši katolički svećenik koji je optužen za zlostavljanje djece. On je u prosincu proglašen krivim za četiri optužbe zlostavljanja koje uključuju dvoje 13-godišnjaka, od kojih jedan tuži i za seksualno zlostavljanje. Svaka optužba nosi 10 godina zatvora. Konačna presuda trebala bi biti objavljena 13. ožujka.

Pell i dalje tvrdi da je nevin te će se žaliti. Saslušanje je početkom mjeseca lipnja.

Okružni ured tužitelja, Sestre Nazareta i socijalna služba Ballarata nisu bili dostupni za komentare. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju