Australka koja je u jagode umetala šivaće igle izvedena je u ponedjeljak pred sud nakon što ju je policija dan ranije uhitila i pokrenula protiv nje postupak za sedam slučajeva podmetanja igala.

Galerija


My Ut Trinh, stara 50 godina, bivša je zaposlenica jedne od farmi jagoda sjeverno od Brisbanea, gdje je bila nadglednica, kazala je policija. Na sudu je objavljeno da je osveta ili želja da nekome naudi bila motiv njezina čina. Australska industrija jagoda vrijedna 160 milijuna dolara bila je u rujnu uzdrmana kad je pristiglo gotovo 200 prijava kupaca o pronalasku igala u jagodama i drugom voću.

Vezani članci Jagode, ilustracija (Foto: Pixsell, Vjeran Zganec Rogulja) Trgovine u BiH preplavile otrovne jagode, sadrže kemikalije koje se povezuju s rakom Privođenje Darka Kovačevića iz policijske postaje sucu istrage (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Daruvarac pušten iz pritvora: Mladić koji ga je prijavio zbog prijetnje, povukao prijavu protiv njega

Nekoliko velikih lanaca supermarketa povuklo je voće koje su kupci prestali kupovati i proizvođači su morali uništiti velike količine uroda, a prijetnja stečaja nadvila se nad mnoge.

"Ovo je možda jedan od najtežih slučajeva istrage u kojima sam sudjelovao", kazao je načelnik policije Queenslanda Jon Wacker novinarima u Brisbaneu, u kojemu je zabilježen prvi slučaj podmetanja igala kad se muškarac koji je pojeo jagodu požalio na bol. Ženi prijeti do 15 godina zatvora. (Hina)