Jagode, ilustracija (Foto: AFP)
Jagode, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Australci su u strahu zbog jagoda u koje netko stavlja igle za šivanje.


Australijom se širi strah zbog igli za šivanje koje su se počele pojavljivati u jagodama diljem zemlje, piše BBC. Pokrenuta je istraga, a pronalazak igli zasad je prijavljen u šest saveznih država i teritorija. Tamošnji ministar zdravstva rekao je da se radi o vrlo ozbiljnom zločinu i napadu na javnost.

Vezani članci Koronavirus u Australiji Bore se protiv delta varijante, a sada imaju najveći porast brojki u posljednjih godinu dana Dječak u Australiji pronađen tri dana nakon nestanka VIDEO Trogodišnjak nestao u divljini, pronađen tek tri dana kasnije: ''Snimljen je kako pije vodu iz potoka. Izgrizli su ga mravi, padao je...''

Jedan muškarac završio je u bolnici nakon što je pojeo jagodu u kojoj je bila igla. Neki trgovci prestali su prodavati australske jagode kao mjeru opreza.

Prvi slučaj zabilježen je prošli tjedan u Queenslandu, a onda su se jagode s iglama počele pojavljvati i na drugim teritorijima. Vlasti u Queenslandu ponudile su nagradu od 100.000 australskih dolara za informacije o počinitelju.

"Kako bi itko normalan htio takvim strašnim postupkom ugroziti zdravlje djeteta ili bilo koga drugoga", zapitala se u subotu premijerka Annastacia Palaszczuk.

Prošli su tjedan iz udruge proizvođača jagoda poručili kako su igle u voće smjestili nezadovoljni zaposlenici, međutim iz policije su rekli da je prerano za takva nagađanja.

Zdravstveni dužnosnici Australcima su savjetovali da jagode prije konzumiranja razrežu.

Uzgajivači su pak izazili zabrinutost da bi panika, koja se pojavila za vrijeme vrhunca proizvodnje, mogla negativno utjecati na prodaju u industriji vrijednoj oko 130 milijuna australskih dolara godišnje.