Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australci u strahu

Netko u jagode stavlja igle, širi se panika: "Tko bi normalan to radio?"

Jagode, ilustracija (Foto: AFP)
Jagode, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Australci su u strahu zbog jagoda u koje netko stavlja igle za šivanje.

Australijom se širi strah zbog igli za šivanje koje su se počele pojavljivati u jagodama diljem zemlje, piše BBC. Pokrenuta je istraga, a pronalazak igli zasad je prijavljen u šest saveznih država i teritorija. Tamošnji ministar zdravstva rekao je da se radi o vrlo ozbiljnom zločinu i napadu na javnost.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Jedan muškarac završio je u bolnici nakon što je pojeo jagodu u kojoj je bila igla. Neki trgovci prestali su prodavati australske jagode kao mjeru opreza.

Prvi slučaj zabilježen je prošli tjedan u Queenslandu, a onda su se jagode s iglama počele pojavljvati i na drugim teritorijima. Vlasti u Queenslandu ponudile su nagradu od 100.000 australskih dolara za informacije o počinitelju.

"Kako bi itko normalan htio takvim strašnim postupkom ugroziti zdravlje djeteta ili bilo koga drugoga", zapitala se u subotu premijerka Annastacia Palaszczuk.

Prošli su tjedan iz udruge proizvođača jagoda poručili kako su igle u voće smjestili nezadovoljni zaposlenici, međutim iz policije su rekli da je prerano za takva nagađanja.

Zdravstveni dužnosnici Australcima su savjetovali da jagode prije konzumiranja razrežu.

Uzgajivači su pak izazili zabrinutost da bi panika, koja se pojavila za vrijeme vrhunca proizvodnje, mogla negativno utjecati na prodaju u industriji vrijednoj oko 130 milijuna australskih dolara godišnje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene