Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australci mogu odahnuti

Riješen misterij nakon opsežne i složene istrage: Uhićena 50-godišnjakinja koja je u jagode stavljala igle

Jagode, ilustracija (Foto: AFP)
Jagode, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Žena od 50 godina uhićena je u Australiji u okviru "opsežne i složene" istrage o misteriju jagoda sa šivaćim iglama, objavile su vlasti u nedjelju.

Australija je nekoliko tjedana u rujnu živjela tjeskobno zbog otkrića igala i pribadača u košaricama s jagodama, što je izazvalo nevolje proizvođačima, paniku kod nekih potrošača i epidemiju komentara na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje

Više od stotinjak navodnih slučajeva jagoda s iglama prijavljeno je nakon prvog kad je muškarac nakon pojedene takve jagode hospitaliziran zbog bolova u želucu. Sličan incident dogodio se i u Novom Zelandu.

Policija je objavila uhićenje u nedjelju popodne jedne 50-godišnje žene nakon "opsežne i složene istrage".

Policija Queenslanda, države na sjeveroistoku Australije, "uskladila je nacionalnu istragu koja je uključivala nekoliko vlada, sudskih službi i obavještajnih službi", dodala je policija u priopćenju.

Žena bi trebala biti optužena u nedjelju navečer i pojavit se pred sucem u ponedjeljak.

Afera je primorala supermarkete da povuku jagode s polica, a uzgajivače da unište velike neprodane zalihe.

Zakonski propisi su postroženi te počinitelji prehrambene kontaminacije sad podliježu zatvorskoj kazni od 15 godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene