Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australija odustala od progona indijskog liječnika osumnjičenog za atentate u Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je nakon ponovnog proučavanja sudskog predmeta odustala od progona indijskog liječnika optuženog u istrazi o planiranju atentata u Velikoj Britaniji, doznaje se od pravosudnog izvora.

Ministarstvo pravosuđa odustalo je od optužbe za "nepromišljenu potporu terorističkom pothvatu" na raspravi u Brisbaneu (Queensland, na istoku Australije), prema istom izvoru.

Pročitajte i ovo ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade Slika nije dostupna Indijski liječnik optužen za terorizam bio je samo neoprezan?

"Od optužbe protiv Haneefa odustalo se na moj prijedlog", rekao je novinarima glavni tužitelj Damian Bugg.

Nakon informacija iz Londona, Mohammed Haneef (27) uhićen je 2. srpnja u zračnoj luci u Brisbaneu s jednosmjernom kartom za Indiju u džepu. Optužen je 14. srpnja da je osobama osumnjičenim za sudjelovanje u neuspjelim atentatima u Londonu i Glasgowu koncem lipnja predao čip za mobilni telefon.

Dva dana poslije sud u Brisbaneu odlučio ga je pustiti uz jamčevinu od 10.000 dolara, ali je australska vlada uoči samog oslobađanja poništila njegovu vizu i naložila da ga se smjesti u useljenički centar u Sydneyju.

Istraga o liječniku izazvala je polemiku u Australiji gdje su
politički i pravosudni krugovi upozoravali na propuste u optužnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene