Pivo platio 68.120 dolara (Foto: Twitter)
Pivo platio 68.120 dolara (Foto: Twitter) Foto: Twitter

Australski novinar koji u Britaniji prati prvenstvo u kriketu tvrdi da je popio najskuplje pivo na svijetu koje je platio 68.120 dolara.


Peter Lalor kaže da je svratio na pivo u bar u Manchesteru uoči prvenstvene utakmice na stadionu Old Traffordu.

Vezani članci Djevojka iz Kanade Kanadske djevojke su vrsta za sebe: Potezom na smrznutom jezeru iznenadila publiku diljem svijeta Pivo među guzovima Sanitarna inspekcija ima pune ruke posla s njom: Kad vidite kako poslužuje piće, past će vam mrak na oči

Iznoseći svoju priču na Twitteru, Lalor piše da nije stavio dioptrijske naočale i provjerio račun za bocu piva Deuchars IPA prije nego što je konobaru dao kreditnu karticu.

Šok je uslijedio nekoliko sati poslije kada ga je nazvala supruga iz Australije i rekla da je sa zajedničkog računa upravo skinuto 68.120 dolara, to jest, malo više od 300.000 kuna.

"Najskuplje pivo u povijesti", napisao je Peter uz fotografiju piva koju je objavio na društvenoj mreži. Osim piva, banka je naplatila 1000 dolara transakcijskih troškova.

 

 

Kasnije se utvrdilo da je konobar za pivo, umjesto 5.50 funti (6.78 dolara) greškom ukucao cijenu od 55.000 funti.

Hotel Malmaison, u čijem se sklopu nalazi bar, objavio je da istražuje slučaj.

Transakcijska naknada mu je vraćena, ali će se Lalor dobro namučiti u idućih devet radnih dana koliko će banci trebati za povrat većeg iznosa.

Što se tiče kvalitete samog piva, koje je osvojilo brojne nagrade, Lahor je bio podijeljenih osjećaja. "Bilo je dobro, ali ne baš toliko dobro". (Hina)