Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Raka, sjedište džihadista takozvane Islamske države, mjesto je gdje i zbog najmanje sitnice netko može izgubiti glavu ili biti lišen slobode. Donedavni pripadnik džihadista koji je pobjegao iz IS-a, o svemu je posvjedočio stranim medijima.


Sirijski aktivist Abu Ibrahim (to mu nije pravo ime), prije dva tjedna pobjegao je iz Rake, sjedišta takozvane Islamske države. O svojem iskustvu i strahotama progovorio je iz sigurne kuće negdje u Siriji.

Vezani članci Slika nije dostupna ISIS objavio kako srušiti najbolji helikopter na svijetu! Slika nije dostupna Majka humanitarca kojeg ISIS želi smaknuti dobila neočekivanog saveznika

BBC prenosi njegovo svjedočanstvo u audio obliku, a on opisuje kako se život u Raki promijenio pod upravom džihadista.

Pentagon upozorava: SAD-u i Europi prijeti neposredan teroristički napad

Za fotografiranje ili razgovor s reporterima džihadisti nemaju milosti - počinitelja čeka prijeki sud, na mjestu događaja. Za neplaćanje poreza džihadistima ide se u zatvor, a ako nemate vjenčani list sa sobom, opet ćete u zatvor, a supruga 'na bubanj' dok se ne pojavi netko s dokazom da ste u braku.

Sve to i puno više poslušajte u svjedočanstvu čovjeka koji je pobjegao iz ralja pakla i koji je Raku zbog crnih odora, nazvao crnom rupom u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook