Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrađen u Australiji

Assangeu jedno od najuglednijih priznanja s područja ljudskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač WikiLeaksa, Australac Julian Assange, dobio je u srijedu jedno od najuglednijih australskih priznanja u području zaštite ljudskih prava.

Sydney Peace Foundation dodijelila mu je zlatnu medalju za 'iznimnu hrabrost u zaštiti ljudskih prava'. Iako se ta nagrada za mir dodjeljuje svake godine unazad 14 godina, zlatna medalja dodijeljena je samo još Dalaj Lami, Nelsonu Mandeli i Daisakuu Ikedi, iz budističke udruge Soka Gakkai.

Zaklada je odala počast Assangeu za njegovu odlučnost da natjera vlade na veću transparentnost dovodeći u pitanje "stoljeća prakse tajnovitosti".

Julian Assange (39) trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u V. Britaniji zbog seksualnog nasilja koje je navodno počinio u Švedskoj u kolovozu 2010. Oduvijek negira djela koja mu se pripisuju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove'' Julian Assange (Foto: AFP) ŽALIT ĆE SE NA ODLUKU Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene