Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton navela je u pismu o slučaju Iranke Sakineh Mohamdi Ashtiani, osuđene na smrt kamenovanjem, da se bliži trenutak da EU da kolektivno odbaci negdašnje običaje glede stanja ljudskih prava u svijetu.


‘Vaše zabrinutosti o stanju ljudskih prava u Iranu poklapaju se s mojima’, piše Ashton u tom pismu upućenom francuskom ministru vanjskih poslova Bernardu Kouchneru, prenosi AFP.  ‘Riječ je o slučaju Sakineh Mohamadi Ashtiani, osuđenoj na kamenovanje, a ja kao i vi mislim da se bliži trenutak za Europsku uniju da kolektivno izrazi svoje odbacivanje običaja iz ranijih vremena’, rekla je.

Vezani članci Slika nije dostupna I papa Benedikt XVI se zalaže protiv kamenovanja Iranke Ashtiani Slika nije dostupna Molba sina spasila majku od kamenovanja

>> Molba sina spasila majku od kamenovanja

‘U Teheranu traje diskretan postupak. Ako ne bude rezultata, mislim da bi članovi EU trebali sastaviti zajedničko pismo iranskim vlastima’, dodala je. Francuska je tražila od zemalja Europske unije da razmotre sankcije Iranu, kako bi ga potaknuli da poštedi Sakineh Mohamadi Ashtiani, osuđenu na smrt kamenovanjem, čiji je slučaj izazvao žestoke reakcije u zapadnim zemljama. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju