Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sveti otac Papa se angažira u slučaju Iranke osuđene na smrt kamenovanjem. Vatikan bi mogao pozvati Teheran da poštedi život 43-godišnje Sakineh Ashtiani.


Vatikan se pridružio naporima da se poštedi život Iranke osuđene na smrt kamenovanjem. Crkva se protivi smrtnoj kazni, a kamenovanje do smrti je posebno brutalno. Na čin milosrđa Teheran je pozvao i talijanski šef diplomacije, kao i njegov francuski kolega. 'Ta je kazna nezamisliva. To je vrhunac divljaštva i povratak u srednji vijek', rekao je Bernard Kouchner, francuski ministar vanjskih poslova.

Vezani članci Slika nije dostupna Ashton: EU mora odbaciti ranije običaje Slika nije dostupna Molba sina spasila majku od kamenovanja

Međunarodni pritisak na Teheran raste, a tamošnja vlast pokazuje da posljedice snositi osuđenica. 'Kamenovanje, u današnje doba je najgora moguća kazna. Zbog međunarodnog pritiska na vladu, oni još jače pritišću Sakine', istaknuo je Mohammed Mostafaei, odvjetnik Sakineh Mohammadi Ashtiani. Ashtiani je navodno kažnjena i s 99 udaraca bičem jer je britanski list objavio njezinu fotografiju na kojoj ne nosi maramu preko glave.

'Nema kazne za takvo što u našem zakonu. Pričao sam s prijateljima u Iranu i kažu da nema takvog slučaja protiv Sakine i nema bičevanja. Nema slučaja i nema kazne', rekao je na kraju Mostafaei. U Iranu se smrću kažnjava ubojstvo, silovanje, oružana pljačka, šverc droge i preljub.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju