Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sve više izbjeglica

Asad: Tampon zona ne dolazi u obzir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je kako uspostavanje 'tampon zone' koju bi na sirijskom teritoriju uspostavile zapadne zemlje nerealistično te da je stituacija u zemlji sada bolja.

'Mislim da je govorkanje o tampon zoni nerealistično...to nije praktično čak i za one zemlje koje su neprijateljski nastrojene prema Siriji', rekao je Asad. Susjedna Turska je, naime, izašla s idejom o uspostavi 'sigurnosne zone' za civile pod stranom zaštitom. Sukob koji u Siriji traje već 17 mjeseci se u posljednje vrijeme još zaoštrio te sve veći broj ljudi bježi u Tursku, Jordan i druge zemlje.

Na to se oglasio i francuski predsjednik Francois Hollande koji je kazao da njegova zemlja podupire prijedlog Turske. Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je od UN-a zatražio da preuzme brigu za Sirijce raseljene unutar svoje zemlje, umjesto da ih pušta da preplave Tursku koja već brine o 80.000 izbjeglica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju

>> Švicarska predlaže Carlu Del Ponte za lov na ratne zločince u Siriji

Asad je također ocijenio da je stanje u zemlji bolje, iako nije riješeno.

'Vodimo regionalnu i globalnu bitku i treba vremena da se to riješi. Ali jedno mogu reći...bilježimo napredak i stanje je praktički bolje. Ali nije riješeno do kraja', kazao je sirijski vođa. Obećao je pobjedu protiv ustanika koje naziva islamskim teroristima te pohvalio snage sigurnosti, ocijenivši da rade 'herojski posao u svakom smislu'.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene