Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražno povjerenstvo o Siriji

Švicarska predlaže Carlu Del Ponte za lov na ratne zločince u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je predložila Vijeću za ljudska prava UN-a da uključi Carlu del Ponte u istražno povjerenstvo o Siriji.

Nekadašnja glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), danas u mirovini, poznata je po lovu na ratne zločince. 'Švicarska se intenzivno angažira kako bi kršenja ljudskih prava u Siriji postala predmetom istraga i gonjenja', istaknuo je glasnogovornik Tilman Renz.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> Carla del Ponte na optuženičkoj klupi?

'Ona se zalaže za produljenje mandata istražnog povjerenstva', dodao je on. 'Zato Švicarska predlaže da Carla del Ponte dođe podržati rad povjerenstva'.

Jednogodišnji mandat povjerenstva istječe u rujnu a najnovije izvješće od 15. kolovoza prvi put spominje 'ratne zločine', prvu etapu prema eventualnom krivičnom gonjenju pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC). Izvješće treba razmotriti Vijeće za ljudska prava 17. rujna i odlučiti hoće li ili ne obnoviti mandat istražnog povjerenstva.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene