Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dekolonizacija teritorija

Argentina se ne želi odreći Falklanda, Britanci poručili: Nema pregovora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinska predsjednica od UN-a traži otvaranje pregovora, a otočani tvrde kako ih 'maltretira'.

Argentina se ni 30 godina nakon rata ne želi pomiriti s gubitkom Falklandskog otočja pa je tako argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner pred UN-ovim odborom za dekolonizaciju zatražila od Velike Britanije da se ponovno otvore pregovori o suverenitetu Falklanda.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a

Argentinska predsjednica svoje je prijedlog poduprla povijesnim i geografskim činjenicama koje Falklandsko otočje zasigurno svrstavaju pod argentinsku ovlast, ali otočani koji su svjedočili pred odborom naglasili su kako ih Kirchner zapravo samo 'maltretira', prenosi BBC.

>> Argentinski kongres odobrio nacionalizaciju Repsola

Britanski premijer poručio je kako pregovora o Falklandima neće biti.

Jučer je obilježena 30. godišnjica 74-dnevne okupacije Falklandskog otočja, a veterani rata predvodili su povorku sjećanja kojom je odana počast 255 poginulih civila i britanskih vojnika koji su svoje živote izgubili tijekom sukoba. U sukobima na Falklandu 1982. poginulo je i oko 650 Argentinaca. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene