Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Argentinska predsjednica od UN-a traži otvaranje pregovora, a otočani tvrde kako ih 'maltretira'.


Argentina se ni 30 godina nakon rata ne želi pomiriti s gubitkom Falklandskog otočja pa je tako argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner pred UN-ovim odborom za dekolonizaciju zatražila od Velike Britanije da se ponovno otvore pregovori o suverenitetu Falklanda.

Vezani članci Damir Vanđelić Vanđelić potvrdio da s HDZ-om pregovara o utrci za Zagreb: "Ja mislim da imam šanse na mnogim izborima" Ilustracija Pregovori o budućim odnosima nakon Brexita i dalje u tijeku, jasne su i točke neslaganja

Argentinska predsjednica svoje je prijedlog poduprla povijesnim i geografskim činjenicama koje Falklandsko otočje zasigurno svrstavaju pod argentinsku ovlast, ali otočani koji su svjedočili pred odborom naglasili su kako ih Kirchner zapravo samo 'maltretira', prenosi BBC.

>> Argentinski kongres odobrio nacionalizaciju Repsola

Britanski premijer poručio je kako pregovora o Falklandima neće biti.

Jučer je obilježena 30. godišnjica 74-dnevne okupacije Falklandskog otočja, a veterani rata predvodili su povorku sjećanja kojom je odana počast 255 poginulih civila i britanskih vojnika koji su svoje živote izgubili tijekom sukoba. U sukobima na Falklandu 1982. poginulo je i oko 650 Argentinaca. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.