Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala prije tri dana

Argentina pojačala potragu za nestalom podmornicom

Podmornica San Juan (Arhiva: AFP)
Podmornica San Juan (Arhiva: AFP)
Argentinska mornarica pojačala je potragu u južnom Atlantiku za podmornicom s 44 člana posade s kojom nema radio veze već tri dana, javlja u subotu BBC.

Predsjednik Mauricio Macri izjavio je da se koriste sva nacionalna i međunarodna sredstva za pronalaženje podmornice što je prije moguće.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

U potragu se uključio i istraživački zrakoplov NASA-e.

Britanija i zemlje u regiji ponudile su pomoć nakon što je argentinska podmornica San Juan nestala u petak 430 kilometara od obale.

"Nismo uspjeli pronaći ili ostvariti vizualnu ili radarsku komunikaciju s podmornicom", rekao je glasnogovornik mornarice Enrique Balbi na tiskovnoj konferenciji.

Argentinski razarač i dvije korvete provede potragu oko područja na kojemu je zabilježena zadnja poznata pozicija podmornice, kod jugoistočnog poluotoka Valdez. Međutim, zasad nema pomaka u potrazi.

Podmornica se nalazila u južnom Argentinskom moru kad je prije dva dana posljednji put poslala svoju lokaciju.

Podmornica se vraćala iz rutinske misije iz Ushuaia u svoju bazu uz Mar del Platu i imala je dovoljnu količinu hrane za nekoliko dana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene