Bez struje je ostalo oko 50 milijuna ljudi. U većini tih država sad je uspostavljena opskrba električnom energijom. U tijeku je istraga o kvaru. Argentinski ministar energetike Gustavo Lopetegui smatra da je cijeli niz događaja, koji su prethodili nestanku struje, neobičan i izvanredan.

Galerija +0 Buenos Aires (Foto:AFP)

Na dan kada su se u Argentini trebali održati lokalni izbori, u cijeloj je državi nestalo struje.  Argentinski mediji objavili su da se nestanak struje dogodio oko 7 sati po lokalnom vremenu, zbog čega su stali vlakovi, a ne rade ni semafori na ostalim prometnicama, piše BBC.

Što bi se dogodilo da nestane struje u većem dijelu Europe? (Foto: Getty Images) Snažna lančana reakcija uništenja: Kada odjednom nestane ono što uzimamo zdravo za gotovo

Kuhanje na plin, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Poskupili su plin i struja, doznajemo koliko će vam se povisiti računi

U većim dijelovima tih država ponovno je uspostavljena opskrba električnom energijom. U tijeku je istraga o kvaru koji je bez struje ostavio cijelu Argentinu i Urugvaj, te dijelove Paragvaja i Čilea, ukupno pedesetak milijuna ljudi. Zbog kvara su u nekim dijelovima Argentine odgođeni lokalni izbori koji su se održavali jučer.

''Zbog velikog kvara u električnoj mreži Argentina i Urugvaj ostali su bez struje'', objavila je na Twitteru tvrtka Edesur, glavni opskrbljivač električnom energijom u navedenim zemljama. No, nisu naveli što bi mogao biti uzrok kvara.

Argentinski ministar energetike Gustavo Lopetegui podjelio je što je zapravo neobično kod ovog incidenta. "Ovaj kvar nije neobičan i izvanredan. Ono što jest neobično i izvanredno i ne smije se događati je cijeli lanac događaja koji su uslijedili i prouzročili potpuno gašenje"

Naručivala hranu izvana iako u rezidenciji ima kuhara: Supruga izraelskog premijera državi mora platiti 90.000 kuna Sara i Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Sara i Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Sara Netanyahu (Foto: AFP) +2 Sara Netanyahu (Foto: AFP)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju