Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Zaposlenici luke u Antwerpenu kažu da ne mogu dovoljno brzo spaliti kokain koji su zaplijenili. Sada strahuju od moguće pljačke.


U luci u Antwerpenu zaplijenjene su tolike količine kokaina da ih dužnosnici jednostavno ne mogu uništiti dovoljno brzo. Nastao je tako i kolokvijalni naziv za njihovo tajno skladište - "Cocainberg", tj, "Kokaingrad".

Vlasti strahuju da bi se organizirane bande mogle pokušati dočepati dijela zaplijenjene droge. Poznato je da su ranije znali podmititi lokalnu policiju ili lučke radnike, a nisu isključeni ni pokušaji pljačke.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Afp)

Beogradski aerodrom Šef klinike za odvikavanje uhvaćen s heroinom u gaćama: Bivši rukometaš napravio šou na aerodromu, reagirali i specijalci

Antwerpen je glavna ulazna točka južnoameričkog kokaina u Europu. Prošle je godine ondje zaplijenjeno rekordnih 90 tona kokaina, a dužnosnici vjeruju da će i ove godine biti zabilježene rekordne brojke. Spalionice nemaju kapaciteta za takve količine, piše Vice.

Ilustracija Pali policajci: Nadzirali sami sebe, pa uhvatili trojicu pijanih kolega i jednog sindikalca pozitivnog na droge

Nažalost, problem spaljivanja otuđene robe nije jedini problem vlasti. U belgijskim i nizozemskim lukama kao što je Rotterdam kontinuirano raste stopa kriminala. Pranje novca, sukobi bandi i eksplozije bombi sve su češći, a policija zbog naglog porasta takvih zločina nema spreman odgovor.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju