Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazi sve više prljavog rublja

Tko je razvratnik koji bi Hillary mogao koštati ulaska u Bijelu kuću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Huma Abedin, dugogodišnja najbliža suradnica Hillary Clinton, i njezin suprug Anthony Weiner već su nekoliko puta bili u središtu pozornosti zbog njegovih seks skandala.

Anthony Weiner, u čijem su računalu pronađeni emailovi demokratske kandidatkinje za američku predsjednicu Hillary Clinton zbog čega je FBI najavio mogućnost ponovne istrage protiv nje, bivši je demokratski kongresmen iz New Yorka te bivši suprug njezine najbliže suradnice Hume Abedin.

Pročitajte i ovo Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) "Izgleda prilično vjerodostojno" Hakeri našli mailove ruskog špijuna kojeg FBI traži zbog hakiranja kampanje Hillary Clinton? Donald Trump i Hillary Clinton politički manifest Sud odbacio Trumpovu tužbu protiv Hillary Clinton, pogledajte za što ju je tužio

Direktor FBI-ja James Comey obavijestio je američke zastupnike da ponovno otvara istragu o tome kako je vodeća kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton koristila privatnu elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, nakon što su otkriveni novi e-mailovi "koji se čine važnima", kako je istaknuo Comey.

Emailovi Hillary Clinton otkriveni su tijekom istrage zbog SMS poruka eksplicitnog sadržaja koje je Weiner slao jednoj 15-godišnjakinji. Laptop u kojem su se nalazili zajedno su koristili i Weiner i Abedin.

Njih dvoje vjenčao je Bill Clinton u New Yorku 2010., a Hillary je bila organizatorica zaručničke zabave.

Weinerova politička karijera propala je prije nekoliko godine zbog njegovih "indiskretnih poruka" kada su na Twitteru osvanule fotografije njegovog međunožja koje je izmjenjivao s jednom studenticom. Bilo je to u svibnju 2011., no on je tvrdio da mu je profil hakiran. No, nakon toga razotkriveni su i njegovi drugi "nestašluci" i neprimjereni kontakti s još nekoliko žena pa je dao ostavku u Kongresu ispričavši se za "greške i neugodnosti" koje je izazvao.

U proljeće 2013., dvije godine nakon što mu je karijera doživjela skoro fatalni krah, najavio je da će se kandidirati za gradonačelnika New Yorka, a ankete su mu čak išle u prilog. Međutim, opet se netko dokopao novih poruka i fotografija koje je Weiner online razmjenjivao s različitim ženama pa je na izborima doživio potop.

'Volim ga, oprostila sam mu. Vjerujem u njega i kao što je sam rekao - idemo dalje', rekla je Huma Abedin koja je trpjela i opraštala svom suprugu, sve prošlog ljeta kada je objavljena njegova kompromitirajuća korespondencija s 15-godišnjom djevojkom. Nakon tog skandala, Abdein je najavila da se razvode.

Upravo u toj istrazi, kako je u petak objavio FBI, otkriveni su emailovi vezani uz Hillary Clinton. To je najveći potres u njezinoj predsjedničkoj kampanji za Bijelu kuću, i to samo desetak dana prije izbora, piše NYT.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene