Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sporne nuklearne elektrane

Angela Merkel u okruženju prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Nijemaca okružili su ured njemačke kancelarke Angele Merkel prosvjedujući protiv korištenja nuklearnih elektrana.

Prosvjed, za koji su organizatori rekli da je privukao 100.000 ljudi i da je najveći te vrste od černobilske katastrofe 1986. godine, mogao bi mobilizirati rastuću oporbu vladajućoj koaliciji desnog centra Angele Merkel koja bilježi pad popularnosti. Prije samog početka prosvjeda policija je rekla da je prosvjednika gotovo 40.000, a kasnije procjene nije željela dati.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Problemi s migrantima Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima"

U mirnoj prosvjednoj povorci oko četvrti vladinih zgrada u Berlinu prosvjednici su se okupili kod kancelarkinog ureda kako bi je pozvali da opozove njene nepopularne planove produženja uporabnog vijeka njemačkih nuklearnih elektrana u prosjeku za 12 godina.

Prosvjednici su od Angele Merkel tražili i da ispuni obećanje njenog prethodnika Gerharda Schroedera o zatvaranju njemačkih nuklearnih elektrana do 2021. godine. 'Od 1986. nije bilo tako velikih protunuklearnih prosvjeda', rekao je Jochen Stay, jedan od glavnih organizatora prosvjeda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene