Kancelarka Angela Merkel ostala je bez daha za vrijeme izjave za medije tijekom vikenda, jer se brzo uspinjala stubama, rekao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert u ponedjeljak u pokušaju da stane na kraj nagađanjima o njezinu zdravlju.

Galerija


"Kancelarka se vrlo brzo uspinjala stubama kako bi stigla na vrijeme na mjesto gdje je čekaju novinari, te zatim odmah dala izjavu", rekao je Seibert u Berlinu.

"Apsolutno nema ništa posebno za objaviti, a pogotovo nikakvih razloga za nagađanja", dodao je.

Kancelarka je dala kratku izjavu za medije u nedjelju u rezidenciji njemačkog veleposlanika u Parizu o svojoj nazočnosti na vojnoj paradi u povodu francuskoga nacionalnog praznika, dana pada Bastille. Za vrijeme te kratke izjave teško je disala.

Slika nije dostupna Kamere opet snimile kako se njemačkoj kancelarki Angeli Merkel nekontrolirano tresu ruke

Merkel je bila u žurbi jer je išla na ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, rekao je Seibert.

U Njemačkoj se već tjednima vrte nagađanja o njezinu zdravlju, nakon što se u tri navrata vidljivo tresla na javnim događajima.

Prvi put je rekla da je razlog tome dehidracija, a zatim da je bila riječ o psihološkoj obradi prvog napada.

Angela Merkel na sastanku s njemačkim predsjednikom (Foto: AFP) - 4 Angela Merkel oglasila se o nekontroliranom drhtanju koje je već dvaput zabilježeno kamerama

Međutim tijekom nedjeljne parade, Merkel je stajala za vrijeme francuske državne himne i pozdravljala sudionike, a da se problem nije pojavio. (Hina)

Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović?