Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni influencer

Andrew Tate optužen za silovanje, trgovinu ljudima i seksualno iskorištavanje

Kontroverzni influencer Andrew Tate optužen je za silovanje, trgovinu ljudima i bavljenje organiziranim kriminalom u sklopu kojeg su seksualno iskorištavane žene.

Rumunjske vlasti optužile su influencera Andrewa Tatea za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje skupine koja se bavila organiziranim kriminalom i seksualnim iskorištavanjem žena. Osim njega, za zločine su optuženi njegov brat Tristan i još dvoje suradnika. Svi poriču optužbe.

Prema optužbama, njih četvorica krivi su jer su 2021. organizirali kriminalnu skupinu koja se bavila trgovinom ljudima u Rumunjskoj, a djelovala je i u drugim državama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Od peciva do meningitisa Tomašević komentirao nove drame na Svetom Duhu: "Ne vidim da su to udarne vijesti"

Tužitelji navode sedmero navodnih žrtvi koje su braća Tate navodno regrutirala lažnim obećanjima o ljubavi i braku. Osim toga, Andrew je optužen da je silovao jednu od žrtava, a Tristan da je druge poticao na nasilje, izvijestio je BBC.

Suđenje braći i njihovim suradnicima neće početi odmah. Rumunjski sudac mora unutar 60 dana pregledati optužbe prije nego što suđenje može početi, a očekuje se da će trajati nekoliko godina.

Podsjetimo, braća Tate uhićena su u prosincu u svome domu u Bukureštu. Nakon odluke suca u ožujsku su pušteni iz pritvora i određen im je kućni pritvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene