Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi s policijom

Anarhisti opet pustoše Atenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anarhisti su tijekom marša više od tisuću prosvjednika prema grčkom parlamentu u Ateni bacali bombe i sukobili se s grčkom policijom, a sve kao posljedica prosinačkog policijskog ubojstva tinejdžera, javljaju agencije.

'Oko 150 anarhista odvojilo se od glavne skupine i bacalo kamenje na policiju koja je uzvratila suzavcem', rekao je jedan policijski dužnosnik koji je želio ostati anoniman. 'Poslije su bacali molotovljeve koktele na urede ministarstva unutrašnjih poslova', prenio je Reuters.

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Anarhisti su zapalili jedan novinski kiosk i autobusnu postaju, a oštetili su i četiri banke u središtu grada. Policija je po gradu lovila manje skupine prosvjednika i uhitila najmanje dvije osobe. 

Prosvjedovalo se i u Patrasu na jugozapadu Grčke. Ondje su lakše oštećene tri zgrade novinskih kuća, zgrada sindikata novinara i tri banke. Atenski su sukobi, javlja dpa, trajali jedan sat i stanje je u gradu sad normalizirano.

U subotu su prosvjednici zahtijevali puštanje na slobodu pedesetero ljudi uhićenih u prosinačkim prosvjedima. Sve je počelo 6. prosinca kad je policija u pucnjavi ustrijelila 15-godišnjaka, a anarhisti uzvratili prosvjedima i sukobima koji su trajali do poslije Božića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene