Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzreli u obzir kritike

Amnesty: Pozitivno je da je WikiLeaks oprezniji u objavljivanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Amnesty Internationala Salil Shetty je ocijenio pozitivnom djelovanje WikiLeaksa koji je uzeo u obzir kritike te nevladine organizacije i pokazao se opreznijim u objavljivanju povjerljive diplomatske prepiske.

'U cjelini, to je pozitivno jer premješta ravnotežu moći informiranja između građana i vlada', rekao je Shetty na susretu s novinarima u Parizu.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva"

'Skloniji smo slobodi izražavanja nego uskraćivanju informacija pod izgovorom zaštite državne sigurnosti', dodao je i naveo primjer nepostojanja informacija o zatvorenicima u Guantanamu.

Tijekom objavljivanja diplomatskih nota o Afganistanu prošlog ljeta, Amnesty je oštro kritizirao WikiLeaks jer su objavom imena ugrozili ljude, objasnio je. 'Uzeli su u obzir naše kritike tijekom objavljivanja bilješki o Iraku u listopadu', dodao je.

>> Devet najšokantnijih tajni WikiLeaksa

>> Washington Post: Assange je pod kriminalnom istragom

Stranica WikiLeaks u nedjelju je počela objavljivati više od 250 tisuća povjerljivih diplomatskih dokumenata State Departmenta, što je izazvao oštru osudu Washingtona i dovelo do pokretanja kaznene istrage u SAD-u zbog krađe povjerljivih dokumenata. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene