Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wikileaks pod povećalom

Washington Post: Assange je pod kriminalnom istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Pentagon i ministarstvo pravosuđa poduzeli su akciju protiv WikiLeaksa.

'Obje institucije pokrenule su aktivnu kriminalnu istragu', rekao je za Washington Post glavni američki državni odvjetnik Eric H. Holder Jr.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> 'Ovo nije napad na američke interese nego na cijelu globalnu sigurnost'

>> Assange: Iduća meta WikiLeaksa su velike banke

>> Devet najšokantnijih tajni WikiLeaksa

Osnivač internetskog 'zviždača' WikiLeaksa, Julian Assange, trenutno se nalazi u Londonu, gdje se 'skriva' od optužbi za navodno zlostavljanje dvije žene u Švedskoj. Ekvador je Assangeu ponudio potpuni azil 'bez uvjeta i dodatnih komplikacija', rekao je zamjenik ekvadorskog ministra vanjskih poslova Kintto Lucas za portal Ecuadorinmediato.

'Režim koji ne vjeruje u slobodu tiska'

Holder nije za Post otkrio hoće li Assange uistinu i biti optužen za kakvo kriminalno djelo. Američki stručnjaci tvrde da ukoliko ga vlasti u SAD-u i optuže te ako se uspješno provede njegovo izručenje, još uvijek ostaju problemi vezani za osjetljivost prvog amandmana američkog Ustava.

'Uvjeren sam da ministarstvo pravosuđa nalazi način kako da se podigne optužnica protiv njega', rekao je bivši član generalnog vijeća CIA-e Jeffrey H. Smith. Assange je putem video poruke kasno sinoć američkom predsjedniku Obami poručio kako je njegova administracija 'režim koji ne vjeruje u slobodu tiska i kako se i ponaša sukladno s tim'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene