Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznali grešku

Amerikanci su sa sobom htjeli odvesti bin Ladenova sina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska obavještajna agencija ISI priznala je propust oko potrage za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom.

Dužnosnik spomenute agencije za BBC je rekao kako je taj kompleks u Abbottabadu već jednom napadnut, i to 2003. godine te da se otad ne nalazi na 'radaru' te agencije kao potencijalno mjesto na kojem se teroristi možda skrivaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prave snimke još nema VIDEO: Animacija likvidacije Osame bin Ladena! Slika nije dostupna Akcija lokalnih vlasti Pakistanske vlasti uhitile Bin Ladenovu djecu i supruge

>> Bin Ladenova oporuka: Ne želim da mi djeca završe u Al Kaidi

>> VIDEO: Animacija napada u kojem je ubijen Osama bin Laden!

>> 'Poklonili su mi zečeve, ali nikad u kući nisam vidio Osamu'

Te 2003. godine pakistanske vlasti vjerovale su kako se u kompleksu skriva operativac Al Kaide, Abu Faraj al-Libi. 'Otad se taj kompleks ne nalazi na našem popisu i to je sramota za ISI. Dobri smo, ali nismo Bogovi', zaključio je neimenovani dužnosnik pakistanske obavještajne agencije.

'Ovaj propust nas ipak ne bi trebao učiniti u potpunosti nekompetentnima. Pogledajte naše druge rezultate. U posljednjih 10 godina uhvatili smo Talibana i operativaca Al Kaide na stotine, više od svih ostalih zemalja zajedno', istaknuo je isti izvor za BBC.

Ipak, ostaje činjenica da je Osama bin Laden lociran i ubijen u kompleksu koji se nalazi svega 300-injak metara od vojne akademije, koja je pakistanski ekvivalent West Pointu ili Sandhurstu.

Dužnosnik agencije istaknuo je i to da su Američki vojnici htjeli sa sobom povesti preživjele žene i djecu, no odustali su od toga zbog kvara i pada jednog od njihovih helikopetra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene