Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele znati što se događa

Amerikanci šalju špijunsku letjelicu iznad nuklearke Fukushima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska poslat će svoju špijunsku bespilotnu letjelicu Global Hawk da snimi i izvidi situaciju u nuklearki Fukushima i oko nje, objavila je japanska vlada.

Fotografije koje će napraviti njezina kamera s infracrvenim senzorima, mogle bi se pokazati vrlo korisnima u otkrivanju što se događa unutar zgrada reaktora, oko kojih su zabilježene visoke razine radijacije, piše agencija Kyodo.

Pročitajte i ovo Vojni dron Rano ujutro Rusi tvrde da su uništili ukrajinski dron iznad Belgoroda Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma

>> Rashladni sustav pokušava se vratiti u pogon

>> 'Kiša je opasna jer se radijacija taloži na tlu, ali pomaže već i tuširanje'

Misija je isplanirana nakon što se pokazalo da japanska vlada nije u mogućnosti obuzdati curenje radioaktivnog materijala iz reaktora nuklearke, koji su oštećeni u razornom potresu i tsunamiju prošlog petka.

Obje vlade smatraju kako bi misija nadalje produbila japansko-američku suradnju. Američka vojska već je pružila usluge logistike, transporta i spašavanja na područjima devastiranima potresom i tsunamijem.

Inače, američka vojska u Japanu načelno se ne smije približiti unutar 90 kilometara od nuklearke, not spomenuta misija tu će zabranu promijeniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene