Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršanje odnosa

Amerikanci pripremaju politički udar na Orbana. EU na popis sankcija dodao poznatu rusku plaćeničku skupinu

Viktor Orban
Viktor Orban Foto: Afp
Dvostranačka skupina u Kongresu priprema nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s vladom mađarskog premijera Viktora Orbana.

Priprema se nacrt američkih sankcija koje bi bile usmjerene na vodeće mađarske političke ličnosti povezane s vladom mađarskog premijera Viktora Orbana. Priprema je dvostranačka skupina u Kongresu.

Prijedlogom zakona o sankcijama imenovali bi se bivši dužnosnici i pristaše vlade, uglavnom povezani sa strankom Fidesz premijera Viktora Orbána.

Zakon je u pripremi od prošle godine te se očekuje da će sljedeći mjesec ići pred Kongres, gdje će vjerojatno dobiti široku podršku, prema dužnosnicima upoznatima s procesom izrade, piše The Guardian.

Nacrt zakona o sankcijama, o kojem je prvi izvijestio Radio Slobodna Europa, izrađuje se u vrijeme stalnog pogoršanja odnosa između Washingtona i Budimpešte.

Pročitajte i ovo Mađarski premijer Viktor Orban tenzije EU - Rusija Orban upozorio: "Novi svjetski rat sada je realna opasnost"

Wagner na listi sankcija

Europska unija u četvrtak je dodala rusku plaćeničku skupinu Wagner na svoj popis sankcija zbog "aktivnog sudjelovanja u ruskom agresorskom ratu protiv Ukrajine", piše The Guardian.

Wagner je, kako se navodi, ponovno dodan na popis "zbog radnji kojima se potkopava ili ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet i neovisnost Ukrajine".

Europsko vijeće na svoj je popis sankcija dodalo RIA FAN, ruski medij koji je dio Patriot Media Group, čiji upravni odbor vodi Jevgenij Prigožin – šef Wagnera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene