Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicija SAD-a, Japana i J-Koreje

Amerikanci pozvali na jačanje vojnih veza protiv Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hitno je potrebno ojačati vojne veze između SAD-a, Južne Koreje i Japana kako bi se Sjeverna Koreja odvratila od daljnjih aktivnosti', rekao je zapovjednik združenog stožera američke vojske admiral Mike Mullen.

SAD su sudjelovale u odvojenim vojnim vježbama s japanskim i južnokorejskim saveznicima nakon što je Sjeverna Koreja 23. studenoga granatirala južnokorejski otok pri čemu su poginule četiri osobe, a 18 ih je ranjeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušli na njihovo područje Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna Civilna vježba na nacionalnoj razini VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

>> SAD pozvale Kinu da obuzda ratobornost Sjeverne Koreje

>> Kim Jong-Il na sastanku s kineskim dužnosnicima

Tijekom posjeta Seulu Mullen je izrazio nadu da će Japan, službeno pacifistički orijentiran, pridružiti američko-južnokorejskim vojnim vježbama, kako bi se u regiji uspostavila stabilnost i sigurnost.

'Nadam se i želim da se, osobito u ovoj regiji prepozna važnost trilateralnih manevara koji služe održanju mira i stabilnosti u okružju koje se iznimno brzo mijenja. Od toga ćemo svi imati koristi', istaknuo je Mullen nakon sastanka u Tokiju s japanskim ministrom obrane Toshimijem Kitazawom. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene