Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila Bijela kuća

Amerika ruskim oligarsima uvodi nove sankcije: Pogledajte tko je sve na popisu ljudi bliskih Putinu koji podupiru "destabilizirajuću rusku vanjsku politiku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća objavila je da će Sjedinjene Američke Države ruskim oligarsima nametnuti nove sankcije.

Bijela kuća je objavila da će novi val sankcija pogoditi bliske prijatelje Vladimira Putina i njihove članove obitelji. Bit će im zabranjen pristup američkom financijskom sustavu, njihova će imovina biti zamrznuta i neće moći koristiti svoje vlasništvo.

Među oligarsima se našao Putinov suradnik Ališer Usmanov, kojeg Bijela kuća navodi kao "jednog od najbogatijih ruskih pojedinaca". Nove sankcije će uključivati njegovu veliku jahtu i privatni avion.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SMJEŠTAJ ZA OBITELJI U Osijek iz Lavova i zapadne Ukrajine stigle majke s malom djecom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika galerija iz Ukrajine Prvi dani rata očima našeg snimatelja Miroslava Bokana: ''Sama ta činjenica me stezala u grlu i prsima...''

Na popisu je i glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, kojeg Bijela kuća opisuje kao "glavnog širitelja Putinove propagande", izvijestio je CNN.

"Sjedinjene Države i vlade diljem svijeta će raditi na identificiranju i zamrzavanju imovine ruske elite i članova njihovih obitelji", stoji u objavi Bijele kuće.

SAD će također uvesti restrikcije za vizu za 19 oligarha, 47 članova njihovih obitelji i bliskih suradnika. Time će pogoditi oligarhe za koje je "poznato da upravljaju, odobravaju, financiraju, daju veliku podršku ili provode maligne aktivnosti kojima se podupire ruska destabilizirajuća vanjska politika".

Na popisu osoba koje uključuju najnovije ekonomske sankcije su:

  • Nikolaj Tokarev, njegova žena Galina, kći maja te dvije luksuzne agencije za prodaju nekretnina
  • Boris Rotenberg, njegova žena Karina i sinovi Roman i Boris
  • Arkadij Rotenberg, njegovi sinovi Pavel i Igor te kći Lilija
  • Sergej Čemezov, njegova žena Jekaterina, sin stanislavo i pokćerka Anastazija
  • Igor Šuvalov, njegova žena Olga, sin Evgenij i kći Marija, njegovih pet kompanija, avion te kompanija njegove kćeri
  • Jevgenij Prigožin, njegova žena Polina, kći Ljubov, sin Pavel te njegove tri kompanije
  • Dmitrij Peskov
  • Ališer Usmano, njegova velika jahta, koja je po veličini među najvećima u svijetu, njegov privatni avion, koji je među najvećim ruskim avionima u privatnom vlasništvu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene