Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najrigoroznija preporuka do sada

Traži se zabrana korištenja mobitela u automobilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Savezni sigurnosni odbor pozvao je da savezne države da zabrane korištenje mobitela u automobilima.

Radi se o do sada najrigoroznijoj preporuci Nacionalnog odbora za sigurnost u prometu koji zadnjih 10 godina traži da se ograniči korištenje prijenosnih elektroničkih uređaja - posebno za mlade vozače, vozače školskih autobusa i profesionalne vozače kamiona.Prema njihovim podacioma od prošlog tjedna, u svakom trenutku dana oko 13.5 milijuna vozača koristi mobitele.

Pročitajte i ovo Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi Ilustracija Vječne kemikalije U krvi istaknutih europskih dužnosnika pronađene otrovne tvari: Povezuju se s rakom i neplodnošću

Preporuka o zabrani se odnosi i na handsfree uređaje, dok se ne bi zabranjivalo korištenje elektroničkih uređaja koji su već ugrađeni u automobilima. Također, zabrana se ne bi odnosila na pravo putnika da koriste takve uređaje.

Osim zabrane, traže se i agresivnije obrazovne kampanje. Američki Nacionalni odbor za sigurnost kaže da za sada 35 američkih saveznih država zabranjuje pisanje sms poruka za vrijeme vožnje, a nešto manje ih zabranjuje da mobitele koriste mladi vozači.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene