Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo pravosuđa

Uložena žalba protiv suspenzije zabrane putovanja u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko Ministarstvo pravosuđa uložio je žalbu protiv suspenzije kojom je sud poništio zabranu predsjednika Trumpa da građani iz sedam uglavnom muslimanskih zemlja mogu putovati u SAD.

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je u subotu presudu suca Jamesa Robarta iz Seattlea "ridikuloznom", i obećao kako će vratiti svoju raniju odluku.

Pročitajte i ovo Generalštab JNA u Beogradu - 3 planovi u Beogradu Objava američkog biznismena odjeknula poput bombe, Srbi su bijesni: "To je spomenik na naše patnje!" Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka"

Trumpova zabrana prošlog tjedna dovela do masovnih prosvjeda i do zbrke u američkim zračnim lukama. Oko 60 tisuća viza opozvano je nakon Trumpove zabrane.

U podnesku Ministarstva pravosuđa u subotu Trump je naveden kao jedan od podnositelja u svojstvu predsjednika, zajedno s tajnikom za Unutarnju sigurnost Johnom Kellyjem i državnim tajnikom Rexom Tillersonom.

U međuvremenu, američki predsjednik bjesnio je na Twitteru protiv suca Robarta. ''Mišljenje toga tzv. suca, koje bi trebalo biti daleko od naše zemlje, smiješno je i bit će poništeno'', napisao je Trump.

Trump je kasnije dodao još jedan twitt: "Do čega naša zemlja dolazi kad jedan sudac može zaustaviti zabranu putovanja Domovinske sigurnosti, i bilo tko, čak i s lošim namjerama, može ući u SAD?" (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene