Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednikov govor

Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Američki predsjednik Joe Biden gostovao je na godišnjoj večeri Gridiron Club and Foundation. Iskoristio je svoju priliku kako bi istaknuo pogreške bivšeg predsjednika i svoga političkog rivala Donalda Trumpa, dok je istovremeno negirao sve kritike na svoj račun.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju u Washingtonu da su dva kandidata izborila nominaciju svojih stranaka za predsjednika, ali da je jedan prestar i mentalno nesposoban za posao.

"Drugi sam ja", našalio se Biden.

Biden je, piše AP, na godišnjoj večeri navodio razne optužbe protiv republikanca Donalda Trumpa i isticao trenutke kada je 77-godišnji bivši predsjednik pogriješio, dok je odbijao aktualne kritike na svoj račun da mu je pamćenje maglovito i da djeluje zbunjeno.  

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

"Nemojte mu reći, on misli da se natječe protiv Baracka Obame, to je ono što je rekao", rekao je 81-godišnji Biden, koji se također našalio da ostaje budan daleko nakon vremena za spavanje.

Bio je to prvi put da je Biden prisustvovao godišnjoj večeri Gridiron Club and Foundation tijekom svog predsjedničkog mandata, a dolazi u trenutku kada se približavaju izbori 2024. i zahuktava revanš između Bidena i Trumpa

Pročitajte i ovo Izrael napao bolnicu Šifa u Gazi - 3 Ratni užasi Izrael napao bolnicu Šifa, ljudi su zarobljeni: "Nemoguće je spasiti ikoga zbog vatre, gađaju sve koji prilaze prozorima"

Biden je, međutim, brzo postao sumoran, ističući ono što vidi kao stvarnu prijetnju demokraciji ako se Trump, koji i dalje tvrdi da su izbori 2020. pokradeni, vrati u Bijelu kuću. Govor je imao odjeke Bidenovih točaka iz kampanje, a kritizirao je Trumpov preblagi stav prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Živimo u trenutku bez presedana za povijest. Demokracija i sloboda doslovno su napadnute. Putin je u maršu Europom. Moj mu se prethodnik klanja i kaže mu - radi što god hoćeš", rekao je Biden.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene