Predsjednik Donald Trump je u srijedu izrazio uvrijeđenost zbog izjave danske premijerke da je prodaja Grenlanda "apsurdna" te je kazao da je njena izjava "gadna", dodajući da je američka kupnja danskog autonomnog teritorija samo ideja.

Galerija


"Mislim da je izjava premijerke bila...gadna", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na manifestaciju ratnih veterana u Kentuckyju. "Bila je to neprimjerena izjava", dodao je.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 "Čudi me kada se govori da će doći do potpunog zaokreta u politici SAD-a. Ipak nešto ostaje" Donald Trump gleda pomrčinu sunca bez naočala "Ovo su bile nevjerojatne četiri godine": Pogledajte fascinantan niz Trumpovih gafova i bizarnosti koje su obilježile njegov mandat

Umjesto nazivanja ideje "apsurdnom", danska premijerka Mette Frederiksen mogla je jednostavno reći da njena zemlja nije zainteresirana za prodaju, rekao je američki predsjednik.

Trump je zbog premijerkinog komentara u utorak otkazao svoj predviđeni rujanski posjet Danskoj. Ekonomski savjetnik bijele kuće Larry Kudlow rekao je da je Grenland strateški otok s mnoštvom vrijednih minerala.

Trump je u utorak poručio da je SAD dugo razmišljao o kupnji Grenlanda, što je, prema njemu, dobra ideja. (Hina)