Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurdna ideja

Još se duri: Trump nazvao stav danske premijerke o prodaji Grenlanda "gadnim"

Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP)
Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP) Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Predsjednik Donald Trump je u srijedu izrazio uvrijeđenost zbog izjave danske premijerke da je prodaja Grenlanda "apsurdna" te je kazao da je njena izjava "gadna", dodajući da je američka kupnja danskog autonomnog teritorija samo ideja.

"Mislim da je izjava premijerke bila...gadna", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na manifestaciju ratnih veterana u Kentuckyju. "Bila je to neprimjerena izjava", dodao je.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Umjesto nazivanja ideje "apsurdnom", danska premijerka Mette Frederiksen mogla je jednostavno reći da njena zemlja nije zainteresirana za prodaju, rekao je američki predsjednik.

Trump je zbog premijerkinog komentara u utorak otkazao svoj predviđeni rujanski posjet Danskoj. Ekonomski savjetnik bijele kuće Larry Kudlow rekao je da je Grenland strateški otok s mnoštvom vrijednih minerala.

Trump je u utorak poručio da je SAD dugo razmišljao o kupnji Grenlanda, što je, prema njemu, dobra ideja. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene