Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalio na službi i žrtvi

Obama božićno obraćanje posvetio vojnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čestitku s prvom damom Michelle Obama je snimio u Bijeloj kući, a onda su otišli na dvotjedni odmor na Havaje.

Američki predsjednik Barack Obama zahvalio je vojnicima i njihovim obiteljima na "službi i žrtvi" kada se u srijedu obratio naciji preko radija i interneta, a posebno je istaknuo vojnike i vojnikinje koji su se ove godine vratili iz vojnih operacija u svijetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata" Ilustracija Rat u Ukrajini Rusija mijenja zakon? Udaja za poginule vojnike donosi novac i povlastice

"Za naše brojne vojnike i nove veterane ovo je možda prvi put da su na Božić sa svojim obiteljima", rekao je Obama.

"Uz okončani rat u Iraku i tranziciju u Afganistanu, ove je godine na službu u inozemstvo poslano najmanje naših muškaraca i žena nego bila kada u proteklih deset godina", dodao je.


FOTOGRAFIJA HIT U AMERICI: Mali je kralj!

Obama je božićno obraćanje iskoristio kako bi pozvao Amerikance da se posvete zajednici u kojoj žive. "Za obitelji poput naše, ta služba je prilika da proslavimo Isusovo rođenje i živimo onako kako nas je on učio, da volimo svoje susjede, nahranimo gladne i brinemo za bolesne, da budemo desna ruka svojoj braći i sestrama", istaknuo je predsjednik.

Snimili česitku pa krenuli na Havaje

Obama i prva dama Michelle snimili su božićnu čestitku u Bijeloj kući prije nego što su u petak krenuli na dvotjedni odmor na Havajima.

Obama nije otkrio pojedinosti kako će njegova obitelj provesti praznike, ali je rekao da će neizostavni dio odmora biti gledanje košarke i uživanje u božićnim kolačima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene