Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tridesetčetvorica američkih milijardera obvezala se da će najmanje pola svoje imovine dati u dobrotvorne svrhe, čime su se pridružili kampanji osnivača Microsofta Billa Gatesa i ulagača Warrena Buffetta.


Među milijarderima koji su se pridružili kampanji su newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg, suosnivač televizijske kuće Fox Barry Diller, suosnivač Oraclea Larry Ellison, energetski tajkun T. Boone Pickens, medijski mogu Ted Turner, David Rockefeller, redatelj i producent George Lucas i investitor Ronald Perelman.

Vezani članci Slika nije dostupna RONIOCI PRONAŠLI SKRIVENO BLAGO Na svega nekoliko metara od obale Slika nije dostupna OD SIROMAŠTVA DO VELIKOG BOGATSTVA Njihova priča počela je prije 50 godina i krenuli su s dna...

Gates and Buffett u lipnju su pokrenuli tzv. ‘Obavezu davanja’ u sklopu koje nastoje uvjeriti stotine američkih multimilijardera da u dobrotvorne svrhe daju veći dio svoga bogatstva, bilo za života ili nakon smrti, i da se na takvu namjeru javno obvežu. Dosad su u to uspjeli uvjeriti 40 milijardera.

Buffett se još prije nekoliko godina obvezao da će 99 posto svoje imovine dati u dobrotvorne svrhe, a Bill Gates i njegova supruga dosad su dali 28 milijarda dolara. Gates je drugi najbogatiji čovjek na svijetu s imovinom vrijednom 53, a Buffett je treći s 47 milijarda dolara. Po Forbesu, u SAD-u žive 403 milijardera, najviše na svijetu. (Hina)