Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Implozija podmornice

Istraga stravične nesreće Titana, šef tima otkrio najnovije detalje: "Rezultat će biti kaznene prijave"

Aktualno Galerija Podmornica Titan Podmornica Titan Foto: AFP PHOTO / OCEANGATE EXPEDITIONS Poginuli na podmornici Titan Poginuli na podmornici Titan Foto: Afp Nestala podmornica Titan Nestala podmornica Titan Foto: AFP PHOTO / DIRTY DOZEN PRODUCTIONS / HANDOUT Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +2 Uplovljavanje američkog nosača aviona - 1 Galerija 1/7 >>
Istraga tragedije Titana je u početnoj fazi, a do sada je pronađeno pet velikih dijelova podmornice u blizini pramca Titanika, na dubini od 3.800 metara.

Američka obalna straža započela je istragu tragične nesreće podmornice Titan u kojoj je 18. lipnja poginulo pet osoba

Glavni istražitelj Jason Neubauer kazao je kako će prioritet biti vađenje krhotina, a s posebnom će se pažnjom odnositi u slučaju pronalaska ljudskih ostataka.

Podmornica Titan Poginuli na podmornici Titan (Foto: Afp)

Neubauer je istaknuo i kako će istraga rezultirati kaznenim prijavama, piše BBC. Istraga bi po završetku, također, mogla dovesti do strožih zakonskih te sigurnosnih mjera za podmornice.

Obalna straža nastojat će otkriti uzrok stravične nesreće te će dati preporuku kako bi se izbjegle slične tragedije u budućnosti. U istrazi će sudjelovati i francuske, kanadske te britanske vlasti.

Pročitajte i ovo Borba oko srušenog Antonovskog mosta na rijeki Dnjipro Borba na okupiranoj obali VIDEO Ukrajinci prešli Dnjipro: Pojačanja stižu, Rusi ih pokušavaju otjerati, a sve prati teška artiljerija

Istraga nesreće je trenutno u početnoj fazi. Do sada je pronađeno pet velikih dijelova podmornice na dubini od 3800 metara u blizini pramca Titanika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakonske izmjene Oko 200.000 građana moglo bi se naći u velikom problemu: Ako se ne jave HZZO-u do četvrtka, ostat će bez zdravstvenog osiguranja

Nakon što istražitelji prikupe sve dokaze, kazao je Neubauer, slijedi saslušanje svjedoka.

Podmornica Titan Nestala podmornica Titan (Foto: AFP PHOTO / DIRTY DOZEN PRODUCTIONS / HANDOUT)

U kanadskom gradu St John's, od kuda je pomoćni brod Polar Prince porinuo Titan u Sjeverni Atlanski ocean na ekspediciju, već se saslušavaju svjedoci. Kanadski istražitelji u subotu su se ukrcali na pomoćni brod u sklopu svoje istrage katastrofalne implozije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene